Το πρόγραμμα ΕKE της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. «Μια ελπίδα γεννιέται!» συμπληρώνει έναν χρόνο ζωής. Ήδη έχουν γεννηθεί τα 10 πρώτα μωράκια! - Μια ελπίδα γεννιέται!
×

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΣΕ 90 ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ
Σε συνεργασία με hopegenesis
Το πρόγραμμα ΕKE της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. «Μια ελπίδα γεννιέται!» συμπληρώνει έναν χρόνο ζωής. Ήδη έχουν γεννηθεί τα 10 πρώτα μωράκια!

Το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., «Μια ελπίδα γεννιέται!». συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο επιτυχημένης υλοποίησής του, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία HOPEgenesis. Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 90 απομακρυσμένα ηπειρωτικά χωριά της χώρας μας, με στόχο τη συμβολή στη μείωση της υπογεννητικότητας που απειλεί σοβαρά το δημογραφικό μέλλον του τόπου μας.

Στο πλαίσιο του 4 ετούς Προγράμματος «Μια ελπίδα γεννιέται!», η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. έχει «υιοθετήσει» 90 τοπικές κοινότητες – χωριά, σε περιοχές όπου η πρόσβαση σε μαιευτικές και γυναικολογικές υπηρεσίες είναι περιορισμένη, και απευθύνεται στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα εκεί και επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά διστάζουν, ακριβώς εξαιτίας αυτών των αντικειμενικών δυσκολιών. Μέσα από το πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!» και σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της HOPEgenesis, η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ αναλαμβάνει τη φροντίδα των γυναικών αυτών, από το ξεκίνημα της εγκυμοσύνης τους έως και τον τοκετό. Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους, καθώς και τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των μωρών που θα γεννηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, για τα δυο πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Σήμερα, συμπληρώνοντας αισίως ένα χρόνο από την έναρξή του, έχουν ήδη γεννηθεί τα πρώτα 10 μωράκια. Τα μωρά γεννήθηκαν στα χωριά Καταρράκτης και Παλαιοκάτουνο στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, Αγ. Νικόλαος, Αγ. Τριάδα, Στένωμα, Μεγάλο Χωριό και Μικρό Χωριό στον Δήμο Καρπενησίου, στην Παύλιανη στον Δήμο Λαμιέων και στον Αγ. Γεώργιο Τυμφρηστού στον Δήμο Μακρακώμης.

«Η στήριξη της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. προς την οικογένεια και τη μητρότητα, τόσο γενικά, όσο και ειδικά σε περιπτώσεις μεγάλων κοινωνικών και εθνικών αναγκών, αποτελεί, εδώ και σχεδόν 90 χρόνια, μια από τις υψηλότερες προτεραιότητες και κεντρικό στόχο των δραστηριοτήτων της», δήλωσε ο Εμπορικός Διευθυντής της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., κ. Μάριος Παπαθανασίου και συμπλήρωσε: «Στη σημερινή συγκυρία του επικίνδυνα χαμηλού δείκτη γεννήσεων στην πατρίδα μας, καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά τα πρώτα «μωρά μας», που σηματοδοτούν ουσιαστικά τη γέννηση της ελπίδας στον τόπο μας και ευχόμαστε, μέσα στα επόμενα 3 χρόνια που θα εξελίσσεται το πρόγραμμά μας ‘Μια ελπίδα γεννιέται!’, να υποδεχτούμε πολλά περισσότερα!».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!» και με τις προϋποθέσεις συμμετοχής σ’ αυτό, μπορείτε να απευθύνεστε στην HOPEgenesis, κα Εύα Παπαδάκη, τηλ.: 210 6455353.
www.jotis-miaelpidagennietai.gr, www.hopegenesis.org.

Λίγα λόγια για τη HOPEgenesis
Η HOPEgenesis είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία ιδρύθηκε το 2015 με στόχο τη μεταβολή του κλίματος της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αναλαμβάνοντας την οικονομική στήριξη των γυναικών που κατοικούν σε ακριτικά νησιά κι απομονωμένα ηπειρωτικά χωριά της χώρας κι επιθυμούν να τεκνοποιήσουν ή κυοφορούν ήδη. Από το 2015 έχει ωφελήσει πάνω από 260 οικογένειες, κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών με πολύ χαμηλές ή ακόμα και μηδενικές γεννήσεις ή αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων θανάτων. Στο πρόγραμμα της HOPEgenesis έχουν ενταχθεί 354 περιοχές, εκ των οποίων τα 317 είναι απομακρυσμένα ηπειρωτικά χωριά και τα 37 είναι ακριτικά νησιά της Ελλάδας. Επιπλέον η HOPEgenesis παρέχει υπηρεσίες θεραπείας υπογονιμότητας σε 28 νησιά, σε συνεργασία με μεγάλα κέντρα γονιμότητας της Ελλάδας, στοχεύοντας στην κάλυψη αναγκών των γυναικών που επιθυμούν να κυοφορήσουν αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης (raise awareness) και εκπαίδευσης φορέων για το μείζον πρόβλημα του δημογραφικού, μέσω συνεχούς εκπόνησης ερευνών σε συνεργασία με κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα και διεξαγωγής παρουσιάσεων σε όλη την Ελλάδα.

www.hopegenesis.org

Copyright 2024©, ΓΙΩΤΗΣ