Το πρόγραμμα - Μια ελπίδα γεννιέται!
×

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΣΕ 90 ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ
Σε συνεργασία με hopegenesis
πρόγραμμα
1930: ΓΙΩΤΗΣ για το παιδί και τη μητέρα.
Το 1930, σε μια εποχή πολύ δύσκολη για την πατρίδα μας, με υψηλούς δείκτες υποσιτισμού και παιδικής θνησιμότητας, ο Γιάννης και η Μαρία Γιώτη ιδρύουν την εταιρία ΓΙΩΤΗΣ, αναδεικνύοντας εξαρχής το ανθρωπιστικό και, παράλληλα, καινοτόμο προφίλ της. Παρουσιάζουν την πρώτη τυποποιημένη βρεφική τροφή Άνθος Αραβοσίτου και Άνθος Ορύζης ΓΙΩΤΗΣ στην Ελλάδα, δίνοντας λύση σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο πρόβλημα για την εποχή εκείνη. Από τότε μέχρι σήμερα η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ στηρίζει την ελληνική οικογένεια και βρίσκεται σταθερά δίπλα στο παιδί και στη μητέρα, μεγαλώνοντας, με απόλυτη συνέπεια στην ποιότητα και στην καινοτομία, «γερά παιδιά από κούνια».
πρόγραμμα
Υπογεννητικότητα: ένα δημογραφικό αδιέξοδο για την Ελλάδα.
Η μείωση των γεννήσεων αποτελεί απειλή για όλες τις κοινωνίες. Ειδικά η Ευρώπη, που αποκαλείται και «Γηραιά Ήπειρος», τείνει να γίνει, κυριολεκτικά, μια «γερασμένη» ήπειρος καθώς οι γεννήσεις μειώνονται σταδιακά, ενώ, παράλληλα, αυξάνεται ο μέσος όρος ζωής του πληθυσμού της. Δυστυχώς, η πατρίδα μας βρίσκεται στην κορυφή αυτών των στατιστικών, καθώς εμφανίζει τον χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων στην Ευρώπη.

Στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας το πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι ακόμη μεγαλύτερο. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι οι γυναίκες θα ήθελαν να αποκτήσουν παιδί, αλλά ανησυχούν και διστάζουν εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών, όπως η περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές – μαιευτικές υποδομές. Έτσι, εκείνες απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την ιδέα απόκτησης παιδιού και οι τοπικές κοινωνίες μαραζώνουν.
πρόγραμμα
Η πρωτοβουλία της ΓΙΩΤΗΣ για την μείωση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.
Σήμερα η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ, η οποία πέρα από την επιχειρηματική της δράση αφήνει πάντα το κοινωνικό της αποτύπωμα, παρουσιάζει μια πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης, η οποία έρχεται να συμβάλει στη μείωση της υπογεννητικότητας που απειλεί σοβαρά τις μελλοντικές προοπτικές της χώρας μας. Αγκαλιάζοντας τους σκοπούς της Aστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ΗOPEgenesis, η οποία δραστηριοποιείται ενεργά στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, δημιουργεί το πρόγραμμα «Μια Ελπίδα Γεννιέται!», με στόχο να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τις γεννήσεις στην Ελλάδα.
jotis Το Πρόγραμμα: «Μια Ελπίδα Γεννιέται!»
Για να γεννηθεί αυτή η ελπίδα χρειάζεται στήριξη.

Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ, μέσα από το πρόγραμμα «Μια Ελπίδα Γεννιέται» που στοχεύει στη μείωση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, στηρίζει τις γυναίκες που ονειρεύονται να γίνουν μητέρες, σε 90 απομακρυσμένα χωριά τα οποία ανήκουν στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου. Συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Άρτας και, ειδικότερα, στις 15 Δημοτικές Ενότητες των Δήμων Καρπενησίου, Δωρίδος, Λαμιέων, Μακρακώμης, Καρύστου και Κεντρικών Τζουμέρκων.

Σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ΗOPEgenesis, η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ βρίσκεται δίπλα τους στο θαυμάσιο ταξίδι προς τη μητρότητα, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου όλες τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, τον τοκετό, τις μετακινήσεις και τη φιλοξενία τους! Παράλληλα, φροντίζει, μέσα από ενημερωτικές δράσεις, ομιλίες και επί τόπου συναντήσεις να διαδοθεί το μήνυμα ενθάρρυνσης για την απόκτηση παιδιού σε όλες τις ενδιαφερόμενες μέλλουσες μητέρες των μη προνομιούχων αυτών περιοχών. Επιπλέον, θα καλύψει τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές ΓΙΩΤΗΣ των μωρών που θα γεννηθούν στα 90 χωριά που έχει «υιοθετήσει», για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για περισσότερες γεννήσεις, περισσότερη ελπίδα στον τόπο μας!

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες που κατοικούν στις περιοχές και θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν με την HOPEgenesis στο τηλέφωνο 2106455353 και 2169001068.
Copyright 2024©, ΓΙΩΤΗΣ