14 τοπικές κοινότητες των Δήμων Μακρακώμης και Λαμιέων εντάχθηκαν στο πρόγραμμα κατά της υπογεννητικότητας «Μια ελπίδα γεννιέται!» της εταιρίας ΓΙΩΤΗΣ - Μια ελπίδα γεννιέται!
×

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΣΕ 90 ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ
Σε συνεργασία με hopegenesis
logo
14 τοπικές κοινότητες των Δήμων Μακρακώμης και Λαμιέων εντάχθηκαν στο πρόγραμμα κατά της υπογεννητικότητας «Μια ελπίδα γεννιέται!» της εταιρίας ΓΙΩΤΗΣ

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία HOPEgenesis.

Σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. «Μία ελπίδα γεννιέται!», που σε μια μεγάλη κινητοποίηση για τη μείωση της υπογεννητικότητας, «υιοθετεί» 90 απομακρυσμένα χωριά της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας, ανάμεσά τους και 14 τοπικές κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού και Τυμφρηστού, του Δήμου Μακρακώμης και Παύλιανης του Δήμου Λαμιέων. Στην εκδήλωση, το παρών έδωσαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  κ. Θέμης Χειμάρας, ο Δήμαρχος Μακρακώμης, κ. Ευθύμιος Παπαευθυμίου και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού και Τυμφρηστού, κ. Λάμπρος Θεοδοσόπουλος , η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Social Media της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., κa Ολυμπία Βαγιωνά, οι κυρίες Εύα Νίκη Παπαδάκη και Μαρία Γκανούρη από τη HOPEgenesis, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και πολλοί ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία HOPEgenesis, η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. δεσμεύεται να σταθεί δίπλα στις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες, με μοναδική προϋπόθεση να είναι μόνιμοι κάτοικοι των «υιοθετημένων» περιοχών. Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει να καλύψει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης τους, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, τον τοκετό, καθώς και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους. Επιπλέον, η ΓΙΩΤΗΣ καλύπτει τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των μωρών που θα γεννηθούν, για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Δήμαρχος Μακρακώμης, κ. Παπαευθυμίου τόνισε: «Έχουμε όλοι μεγάλη επίγνωση του τι σημαίνει για έναν τόπο, ο πληθυσμός του να γερνάει και να μην ανανεώνεται. Γι’ αυτό υποδεχόμαστε στον τόπο μας με χαρά το Πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!» και ευχαριστούμε τη ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. και τη HOPEgenesis που οργάνωσαν μια τόσο σημαντική δράση, για ένα πραγματικά τεράστιο θέμα της πατρίδας μας, όπως είναι η υπογεννητικότητα, που ζητά επείγουσα λύση».

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Social Media της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., κα Ολυμπία Βαγιωνά δήλωσε: «Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ εδώ και 89 χρόνια στηρίζει τη μητέρα και την οικογένεια και δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη απέναντι στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, λόγω των δυσκολότερων συνθηκών που επικρατούν. Το Πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!» έφτασε σήμερα στον τρίτο του σταθμό, στους Δήμους Μακρακώμης και Λαμιέων, και είμαστε εδώ, μαζί με τη HOPEgenesis για να στηρίξουμε έμπρακτα τις γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, με την πραγματική ελπίδα να καλωσορίσουμε σύντομα, όλοι μαζί, τη χαρά της νέας ζωής!».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αυτό:

Μαρία Γκανούρη, HOPEgenesis, τηλ. 210 6455353, 2169001068, e-mail: [email protected].

Copyright 2024©, ΓΙΩΤΗΣ