4ος σταθμός ενημέρωσης η Δημοτική Ενότητα Βαρδουσίων στη Δωρίδα - Μια ελπίδα γεννιέται!
×

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΣΕ 90 ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ
Σε συνεργασία με hopegenesis
logo
4ος σταθμός ενημέρωσης η Δημοτική Ενότητα Βαρδουσίων στη Δωρίδα

Στη Δημοτική Ενότητα Βαρδουσίων του Δήμου Δωρίδας, βρέθηκαν στις 27 & 28 Μαρτίου, η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ και η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία HOPEgenesis για την παρουσίαση του προγράμματος κατά της υπογεννητικότητας «Μια Ελπίδα Γεννιέται!», στο οποίο εντάσσονται πλέον και οι 13 τοπικές κοινότητες: Κροκύλειο, Απλοχώρι, Αρτοτίνα, Διχώρι, Ζωριάνο, Κερασιά, Κόκκινο, Κουπάκι, Κριάτσι, Πενταγιοί, Περιβόλι, Τρίστενο και Υψηλό χωριό.

Πρόκειται για μια μεγάλη κινητοποίηση της εταιρίας ΓΙΩΤΗΣ, η οποία το πλαίσιο του Προγράμματος έχει «υιοθετήσει» 90 χωριά σε απομακρυσμένες περιοχές, στις οποίες ενθαρρύνει τις γυναίκες-κατοίκους να γίνουν μητέρες και να δώσουν έτσι ανάσα ζωής στην ελληνική περιφέρεια που μαστίζεται ακόμη περισσότερο από την υπογεννητικότητα.  Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. στηρίζει τις γυναίκες αυτές αναλαμβάνοντας να καλύψει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης τους, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, τον τοκετό, καθώς και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους. Επιπλέον, καλύπτει τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των μωρών που θα γεννηθούν στα χωριά αυτά, για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους.

 

Κατά τη διάρκεια του 4ου στη σειρά οδοιπορικού στα 13 χωριά των Βαρδουσίων, εκπρόσωποι της εταιρίας ΓΙΩΤΗΣ και της HOPEgenesis, παρουσίασαν το Πρόγραμμα στους κατοίκους και πως μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν σε αυτό. Ο Δήμαρχος του Δήμου Δωρίδας, κ. Γιώργος Καπεντζώνης τόνισε την οξύτητα του προβλήματος υπογεννητικότητας στην περιοχή και κατέληξε: «Για τους κατοίκους απομακρυσμένων, δύσβατων περιοχών, όπως είναι η δική μας, είναι πολύ σημαντικό και αισιόδοξο να δίνεται ένα τόσο μεγάλο χέρι βοήθειας, που θα συμβάλει στο να πάψουμε να βλέπουμε τον τόπο μας να γερνάει με τέτοιους ρυθμούς. Ευχαριστούμε την εταιρία ΓΙΩΤΗΣ και την HOPEgenesis για το πρόγραμμα «Μια Ελπίδα Γεννιέται!», που μας γεμίζει με ελπίδα και πολλά χαμόγελα».

 

Από την πλευρά της, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Social Media της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., κα Ολυμπία Βαγιωνά δήλωσε: «Φτάσαμε αισίως στον 4ο σταθμό του προγράμματος «Μια Ελπίδα Γεννιέται», στα Βαρδούσια, σε μια πραγματικά πανέμορφη περιοχή και είναι μεγάλη μας χαρά που μπορούμε να μεταφέρουμε ρεαλιστικές ελπίδες για την αναγέννησή της. Όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας, και είναι ένα μείζον εθνικό θέμα, για το οποίο η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ -που εδώ και 89 χρόνια στηρίζει την ελληνική οικογένεια-, δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη. Είμαστε εδώ, μαζί με τη HOPEgenesis, για να σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό των γυναικών που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, να μοιραστούμε τις ανησυχίες τους και να γιορτάσουμε τη χαρά τους!».

Copyright 2024©, ΓΙΩΤΗΣ